Každý zná ty malé žluté květy, které jsou takřka všude. Většina z nás ale neví, že to, co každodenně míjíme, může být velice zdravé a pro nás prospěšné. Jestliže i Vy jste smetánku lékařskou ze své zahrádky odstraňovali jako plevel, zadržte a zjistěte, s čím vším by Vám mohla pomoct. Pampeliška se dá totiž využít celá, od květů po kořen. Chyťte se příležitosti a natrhejte si žluté hlavičky těchto rostlinek, ještě ne Vám odkvetou a stanou se z nich jen bílé poletující chomáčky. V květu je totiž velké množství vitamínů, a vy si z něj můžete udělat med a sirup, který můžete jíst i preventivně, abyste posílili svůj imunitní systém.
Kořen a listy zařadíte do svého jídelníčku
Listy se již dlouhá léta využívají ve světových kuchyních. Udělejte si i Vy salát, který bude chuťově velmi podobný čekance. Očistí a detoxikuj Vám organismus a Vy se budete cítit jako vyměnění. Největší sílu má ale část, schovaná pod zemí a tou je kořen. Je nejdravější, protože Vás očistí od toxinů a špatných látek, sníží Vám cukr v těle a popere se i s vysokým cholesterolem.